Lew

Lew

Løver er dyrenes konger. De er rovpattedyr, til dette formål har de tilstrækkeligt stærke tænder, specielt skærpede sanser og hurtigt løb. Løvernes hjemland er Afrika, en savanne i den sydlige del af Sahara. Et særligt tilfælde af en løve lever i Indien. Hanner adskiller sig fra hunner i kropsvægt og størrelse, og også dette, at voksne løver har en manke. Hos yngre løver omgiver en manke hovedet, a u starszych może dochodzić do barków i nóg. Manken er dekorativ og beskyttende under slagsmål mellem hanner. Dorosły lew może osiągać vægt op til 250 kg, og kropslængde op til 2m. Dens forlængede hale er omkring 1 m lang. Løver er flokdyr. Besætningen kan variere fra nogle få til 20 enkeltpersoner. En løve har ansvaret for en lille flok, i større besætninger kan de være 2 eller 3. Małymi lwiątkami opiekują się wszystkie samice. Voksne løver kæmper mod hinanden for dominans i flokken eller for at overtage nye flokke. Baby løveunger efter eksamen 4 år skal de forlade deres besætninger, og efter eksamen 5 flere år, starte deres egne små besætninger. Hunløverne forbliver i moderflokken for evigt.