Känguru

Känguru

Kängurur tillhör ordningen pungdjur. De lever huvudsakligen i torra områden i Australien. Mogą być bardzo duże. Den största arten av känguru når 2m i höjd. Kängurun har ett litet huvud, liknar huvudet på en hare, två små framben och två starka och starka bakben. Svansen är ett extra ben. Den är stark och köttig. Pomaga w skakaniu. Kängurun hoppar högt - upp till 3m och upp till 12m i längd. Den viktigaste egenskapen som skiljer kängurur från andra djur är påsen, där de bär sin känguruunge. De små kagurorna brukar sitta i väskan i över ett halvår, sen går de ut, men de kan hoppa in i väskan när som helst. Kängurur äter växter, ibland äter de också insekter. De lever i flockar i harmoni med andra.