Jaguar

Jaguar

Jaguarer tillhör också den stora kattfamiljen. Som är lätt att gissa, de är rovdjur. De bor i Central- och Sydamerika. Od Meksyku aż po Argentynę. De äter främst fisk, eftersom de är väldigt duktiga simmare. Na lądzie żywią się zwierzętami zamieszkującymi dżunglę. De gillar också sköldpaddor. De har extremt olika färger, från gult till orange, brunt och svart. De kan ha ränder och fläckar i ett karakteristiskt mönster. De väger upp till 150 kg. Deras kroppslängd är upp till 2m, zaś długość ogona do 90cm. De kan gå på träd, de vilar på dem, ibland hoppar de mellan träden, förkortar sina vägar. De bor i djungelns snår, även där gör honorna sina bon, att föda upp små jaguarer.