Jazvec

Jazvec

Jazvece sú vďaka svojmu vzhľadu jedným z najznámejších cicavcov na svete. Vedú nočný životný štýl. Deň trávia vo svojich norách. Zamieszkują Europę i Azję. Niektoré z jazvecov kopírujú nory v prostredí, kde ľudia žijú. Na tento účel si vyberajú parky, odpadkové koše a používať potraviny, ktorými ich ľudia kŕmia. Borsuki żyjące w lasach z pokolenia na pokolenie rozširujú svoje chodby a rozširujú nory. Jazvece sú všežravce. Jedia rastliny, huby, a tiež dážďovky, myši, vinutie, malých zajačikov, alebo ježkovia, ktoré sú stočené do klbka. Jazvecom sa darí dobre s dravcami. Majú silné, silné čeľuste nasadené na predĺženej hlave. Borsuki potrafią mocno ugryźć przeciwnika. Pri obrane im pomáhajú aj silné pazúry, ktorý sa vyvinul v dôsledku kopania podzemných nôr.