Jaguár

Jaguár

Do rodiny veľkých mačiek patria aj jaguáre. Ako je ľahké uhádnuť, sú to predátori. Žijú v Strednej a Južnej Amerike. Od Meksyku aż po Argentynę. Jedia hlavne ryby, pretože sú veľmi dobrí plavci. Na lądzie żywią się zwierzętami zamieszkującymi dżunglę. Obľubujú aj korytnačky. Majú extrémne odlišné farby, od žltej po oranžovú, hnedá a čierna. Môžu mať pruhy a škvrny v charakteristickom vzore. Vážia do 150 kg. Dĺžka ich tela je až 2 m, zaś długość ogona do 90cm. Môžu chodiť po stromoch, odpočívajú na nich, niekedy, skracujúc si cestu, skáču pomedzi stromy. Obývajú húštiny džungle, aj tam si samice robia hniezda, na chov malých jaguárov.