Goryl

Goryl

Gorily sú opice, určite väčší ako človek. Samce mogą mierzyć do 2m i ważyć 250kg. Gorily žijú v strednej Afrike, majú čiernu farbu srsti, živia sa rastlinami. Samice si stavajú hniezda na spodných konároch stromov. Mladí muži môžu tiež šplhať po stromoch, kým dospelí samci sa pohybujú len po zemi. Dospelý samec sleduje a stará sa o celé stádo. Všetky gorily žijú v priateľstve. O umiestnenie v skupine medzi sebou nebojujú, gdyż wszyscy mają poczucie hierarchii wartości. Mladší vždy ustúpia starším.