medvedík koala

medvedík koala

Koala je vačkovec a žije v Austrálii. Požiera listy eukalyptu, rzadko akacji. Celý svoj život trávi na strome. Zazwyczaj jest to pojedyncze drzewo. Keď nie je jedlo, prenesie do ďalšieho. Je samotár. Samec označuje svoje územie stopami na strome, ktoré škrabe pazúrmi. A samičky s vlastnými výkalmi. Samička rodí väčšinou jedno maličké. Dieťa po narodení ide do vaku, która jest skierowana ku dołowi. Mladý medvedík sa kŕmi mlekiem matki i strawioną eukalyptová dužina, ktorú matka vyhnala. Plyšové medvedíky nikdy nepijú vodu. V listoch majú uloženú dostatok vody.