Pinnsvin

Pinnsvin

Pinnsvinet er et pattedyr. Ryggen er dekket med brune og hvite pigger. Dorosłe jeże mają około 16tys. pigger i ważą od 0,5 opptil ca 2 kg. Mål fra 20 opp til 30 cm. Halen deres er 5 cm lang. De lever av planter, egg, meitemark, grubs, mus, frukt … Les videre

Ekorn

Ekorn

Kjennetegnet til ekorn er langt, fluffy hale, som vanligvis måler 20 cm. Pelsen til ekornene er rød, og om vinteren blir den tykkere og gråere. Ørene er dekorert med hårtotter. Zamieszkuje lasy i parki. Ekornets bolig er hulen av gamle trær. Wiewiórki żywią się orzechami, eikenøtter, frø, knopper av trær, sopp, jordbær. RobiąLes videre

Muldvarp

Muldvarp

Kret to mały ssak żyjący pod ziemią. Han kan ikke holde seg på jordens overflate, fordi han er blind og klønete. Jego mocne łapy przystosowały się do drążenia korytarzy podziemnych. Den er kjøttetende. Spiser meitemark, insektlarver, snegler, frosker. Jest samotnikiem i nie lubi towarzystwa innych kretów. Kiedy podczas drążenia podziemnych korytarzy dwa Les videre

Flaggermus

Flaggermus

Flaggermus tilhører ssaków latających. Et karakteristisk trekk ved flaggermusen er dens store vinger omgitt av en membran, gjør ham i stand til å fly. Skjelettet til disse vingene er ekstremt lett, som også gjør det lettere å bevege seg rundt. Det er mange arter av flaggermus. En flaggermus har store ører, które jak sterowniki kierują lotem. Nietoperze mają wykształcony w mózgu zmysł pamięci Les videre

Kronhjort og rådyr

Kronhjort og rådyr

Hjort og rådyr er en ekte pryd av polske skoger. Rådyr er ekstremt ryddig, og hjorten er verdige. De har vakre hjort, store øyne og tynne, slanke ben. Hjorten derimot går stolt og spenstig i skogen. Zadziwiają wszystkich potężnym porożem. Jeleń co roku gubi poroże w lutym i cykl narastania powtarza Les videre

brunbjørn

brunbjørn

En brunbjørn bor i fjellene våre. Det er et gigantisk rovpattedyr. Den har en enorm overkropp og korte, massive fire poter som ender i enorme klør. Bjørnen er altetende, men spiser planter mest villig, fiskefugler. Alle vet, że ulubionym pokarmem niedźwiedzia jest miód. W poszukiwaniu miodu potrafi wspinać się na drzewa i Les videre