Szympans

Szympans

Sjimpanser tilhører apearten. De bor i Afrika. Hannene er større enn hunnene og når over 1 meter høye. Og de veier opp til ca 60 kg. De er altetende. De lever av planter, frukt, men de kan også spise mindre dyr. De lever på jorden, og de overnatter i trær, sover i spesialkonstruerte reir laget av greiner. De bor i grupper. Flokken kan telle opp til 80 enkeltpersoner. Innenfor flokken dannes vennskap mellom individer. Polegają ona na wzajemnym oczyszczaniu własnych futer ze szkodników. Disse relasjonene blir så sterke, at i løpet av krangel med andre individer i flokken, står apenes venn alltid opp for det. Vennskap kan være av samme kjønn. I vennskapets navn nøler de ikke med å stå opp for vennen sin, som rotet med flokklederen.