Pingvin

Pingvin

Pingviner bor i Antarktis, samt begrunnelse, hvor kalde havstrømmer når, altså de lengst sørligste delene av kontinentene: Afrika, Ameryka Południowa i Wyspy Galapagos. Pingviner er flyløse fugler, imidlertid svært godt tilpasset frostklima. Kroppsoverflaten deres er dekket fjær og fett. Skrzydła stały się doskonałymi wiosłami, og potedriverne. Pingviner spiser fisk. De bor i grupper. De bygger reir i kysten, stable dem med steiner. Są różne gatunki pingwinów. De mest kjente og største er keiserpingvinene og Adeliepingvinene.