Lew

Lew

Løver er konger av dyr. De er rovpattedyr, for dette formålet har de tilstrekkelig sterke tenner, spesielt skjerpede sanser og raskt løp. Løvenes hjemland er Afrika, en savanne sør i Sahara. Et spesielt tilfelle av en løve bor i India. Hanner skiller seg fra kvinner i kroppsvekt og størrelse, og også dette, at voksne løver har en manke. Hos yngre løver omgir en man hodet, a u starszych może dochodzić do barków i nóg. Manken er dekorativ og beskyttende under kamper mellom hanner. Dorosły lew może osiągać vekt opp til 250 kg, og kroppslengde opp til 2m. Den forlengede halen er omtrent 1 m lang. Løver er flokkdyr. Flokken kan variere fra noen få til 20 enkeltpersoner. En løve har ansvaret for en liten flokk, i større flokker kan de være 2 eller 3. Małymi lwiątkami opiekują się wszystkie samice. Voksne løver kjemper mot hverandre for dominans i flokken eller for å overta nye flokker. Baby løveunger etter eksamen 4 år må de forlate flokkene sine, og etter eksamen 5 år, starte sine egne små flokker. Hunnløvene forblir i moderflokken for alltid.