Pinnsvin

Pinnsvin

Pinnsvinet er et pattedyr. Ryggen er dekket med brune og hvite pigger. Dorosłe jeże mają około 16tys. pigger i ważą od 0,5 opptil ca 2 kg. Mål fra 20 opp til 30 cm. Halen deres er 5 cm lang. De lever av planter, egg, meitemark, grubs, mus, frukt og frosker. Zamieszkują ogrody, parker og skoger. De lever opp til en høyde på 2000m. Swoje legowiska wyścielają pachnącymi liśćmi i trawą. Pinnsvin sovner fra november til mars. De våkner i april. Kroppen deres er da en fjerdedel av kroppsvekten lettere. De lager ikke spesiallagre for vinteren, bare ved leggetid spiser de veldig bra. Baby pinnsvin har ikke torner ved fødselen. Po 36 I løpet av livets timer utvikler det lille pinnsvinet myke ryggrader, które stają się twardsze dopiero po kilku dniach. Pinnsvinets fiender er rever, ulver og hunder. Pinnsvinet beskytter seg mot angripere ved å krølle seg sammen til en ball, gdyż ostre kolce odstraszają przeciwnika. Pinnsvinet er et kjæledyr, som er lett å temme seg. Podobnie jak kot poluje na myszy. Det kan også være et litt støyende kjæledyr i en leilighet, fordi det å gå høylytt tramper med føttene hans.