Jaguar

Jaguar

Jaguarer tilhører også den store kattefamilien. Som det er lett å gjette, de er rovdyr. De bor i Sentral- og Sør-Amerika. Od Meksyku aż po Argentynę. De spiser hovedsakelig fisk, fordi de er veldig gode svømmere. Na lądzie żywią się zwierzętami zamieszkującymi dżunglę. De liker også skilpadder. De har ekstremt forskjellige farger, fra gul til oransje, brun og svart. De kan ha striper og flekker i et karakteristisk mønster. De veier opptil 150 kg. Kroppslengden deres er opptil 2 meter, zaś długość ogona do 90cm. De kan gå på trær, de hviler på dem, Noen ganger hopper de mellom trærne, forkorter stiene deres. De bor i krattene i jungelen, også der lager hunnene sine reir, å oppdra små jaguarer.