Flodhest

Flodhest

Flodhester er gigantiske pattedyr, som tilhører den griseformede. De bor i Afrika, Nilen bassenget. Den største av dem måler opptil 5 meter lang og veier over 3500 kg. Kształt ich ciała jest beczkowaty. Kroppen er dekket med et tykt lag slim i forsvar mot solen og avkjøling i vannet, som får en rødlig farge. Den spiser planter. W ciągu dnia spiser 40 kg gress. På dagtid holder den seg i vannet, og om natten reiser den til de omkringliggende savannene på jakt etter gress. Flodhester lever i flokk. Hannene kjemper om dominansen i flokken.