brunbjørn

brunbjørn

En brunbjørn bor i fjellene våre. Det er et gigantisk rovpattedyr. Den har en enorm overkropp og korte, massive fire poter som ender i enorme klør. Bjørnen er altetende, men spiser planter mest villig, fiskefugler. Alle vet, że ulubionym pokarmem niedźwiedzia jest miód. På jakt etter honning kan han klatre i trær og bruke klørne til å plukke honning fra bikuben. Potrafi szybko biegać i pływać. Små bjørner er ivrige etter å leke. Hjemmet til bjørnen er hulen. En grop i en hule i et gammelt tre er noen ganger en hule. Bjørnen dekker innsiden av hulen med gress, blader, grener. Han sover i hulen om vinteren. Han må spise mye mat før han legger seg, for å klare våren. Han sover årvåkent og noen ganger, når vinteren er mild, våkner. Bjørnen er en enstøing, bor alene.