Egel

Egel

De egel is een zoogdier. Zijn rug is bedekt met bruine en witte stekels. Dorosłe jeże mają około 16tys. stekels i ważą od 0,5 tot ongeveer 2 kg. Meten vanaf 20 doe 30cm. Hun staart is 5 cm lang. Ze voeden zich met planten, eieren, regenwormen, larven, muizen, fruit … Lees verder

Eekhoorn

Eekhoorn

Het kenmerk van eekhoorns is lang, pluizige staart, die meestal meet 20cm. De vacht van de eekhoorns is rood, en in de winter wordt het dikker en grijzer. Zijn oren zijn versierd met plukjes haar. Zamieszkuje lasy i parki. De woning van de eekhoorn is de holte van oude bomen. Wiewiórki żywią się orzechami, eikels, zaden, knoppen van bomen, paddestoelen, aardbeien. RobiąLees verder

Wrat

Wrat

Kret to mały ssak żyjący pod ziemią. Hij kan niet op het aardoppervlak blijven, omdat hij blind en onhandig is. Jego mocne łapy przystosowały się do drążenia korytarzy podziemnych. Het is vleesetend. Eet regenwormen, insectenlarven, slakken, kikkers. Jest samotnikiem i nie lubi towarzystwa innych kretów. Kiedy podczas drążenia podziemnych korytarzy dwa Lees verder

Knuppel

Knuppel

Vleermuizen behoren tot ssaków latających. Kenmerkend voor de vleermuis zijn de grote vleugels omgeven door een membraan, waardoor hij kan vliegen. Het skelet van deze vleugels is extreem licht, wat het ook gemakkelijker maakt om te bewegen. Er zijn veel soorten vleermuizen. Een vleermuis heeft grote oren, które jak sterowniki kierują lotem. Nietoperze mają wykształcony w mózgu zmysł pamięci Lees verder

Edelherten en reeën

Edelherten en reeën

Herten en reeën zijn een echt ornament van Poolse bossen. Reeën zijn extreem netjes, en de herten zijn waardig. Ze hebben prachtige herten, grote ogen en dun, slanke benen. De herten daarentegen lopen trots en veerkrachtig door het bos. Zadziwiają wszystkich potężnym porożem. Jeleń co roku gubi poroże w lutym i cykl narastania powtarza Lees verder

bruine beer

bruine beer

Een bruine beer leeft in onze bergen. Het is een gigantisch roofzuchtig zoogdier. Het heeft een enorme torso en korte, massieve vier poten die eindigen in enorme klauwen. De beer is een alleseter, maar eet graag planten, vis vogels. Iedereen weet, że ulubionym pokarmem niedźwiedzia jest miód. W poszukiwaniu miodu potrafi wspinać się na drzewa i Lees verder