Struisvogel

Struisvogel

Struisvogels behoren tot de familie van rennende vogels. Ze kunnen niet vliegen, maar de lopers zijn uitstekend. Mają do tego celu przystosowane mocne nogi składające się z dwóch palców. Een vinger is erg groot, vlezig, de tweede kleinere. Ze kunnen op een hoef lijken. Struisvogels leven in warme klimaten: Afrika, Australië, Zuid-Amerika. Ze zijn onderverdeeld in soorten: Afrikaanse struisvogel, Emoe (Australië), Kazuar (Zuid-Amerika) binnen. Het zijn erg sterke vogels. Tegen de gevaren van b.v.. ze strony tygrysa ze redden zichzelf door weg te rennen. Potrafią bardzo szybko biegać nawet do 85km / u, małe miesięczne strusie biegają z szybkością 60km / u. W razie konieczności mogą bronić się też sterke schoppen. Struisvogel kazuar jest bardzo gevaarlijk voor mensen. Tijdens de periode dat ze voor haar kroost zorgt, kan ze een mens aanvallen. Ma lange klauwen van 3 cm, waarmee hij het lichaam verscheurt. Er zijn gevallen bekend van de dood van lokale volwassenen en kinderen als gevolg van een ontmoeting met de casuaris. Struisvogels hebben zeer scherpe zintuigen. De Afrikaanse struisvogel voelt de vijand snel aan en waarschuwt zo andere dieren die zich voeden met weiden. Struisvogels zijn herbivoren.