pinguïn

pinguïn

Pinguïns leven op Antarctica, evenals gronden, waar koude zeestromingen reiken, dus de meest zuidelijke delen van de continenten: Afrika, Ameryka Południowa i Wyspy Galapagos. Pinguïns zijn loopvogels, echter zeer goed aangepast aan ijzige klimaten. Hun lichaamsoppervlak is bedekt veren en vet. Skrzydła stały się doskonałymi wiosłami, en de poten chauffeurs. Pinguïns eten vis. Ze leven in groepen. Ze bouwen hun nesten aan de kust, ze met stenen stapelen. Są różne gatunki pingwinów. De bekendste en grootste zijn de keizerspinguïns en de Adéliepinguïns.