Zwaan

Zwaan

Zwanen zijn watervogels. Ze worden gekenmerkt door een sneeuwwit verenkleed. De meest populaire zwaan is de knobbelzwaan. Ma czerwony dziób z czarnym wyrostkiem. Hij weegt tot 22 kg. Zijn spanwijdte is meer dan 2 m. Jest bardzo ciężkim ptakiem. Om te kunnen vliegen, moet hij het water versnellen (stijgt op als een vliegtuig). Ląduje też wyłącznie na wodzie. In de biezen van stilstaand water bouwen het mannetje en het vrouwtje een nest met een diameter van 2 m. Zwanen paren voor het leven. Samen zorgen ze voor de jongeren. Ze eten slakken, kleine vis, roślinami wodnymi. Ze raken snel gehecht aan mensen en maken graag gebruik van hun hulp in de vorm van voeding.