Jaguar

Jaguar

Jaguars behoren ook tot de grote kattenfamilie. Zoals gemakkelijk te raden is, het zijn roofdieren. Ze leven in Midden- en Zuid-Amerika. Od Meksyku aż po Argentynę. Ze eten voornamelijk vis, omdat het hele goede zwemmers zijn. Na lądzie żywią się zwierzętami zamieszkującymi dżunglę. Ze houden ook van schildpadden. Ze hebben extreem verschillende kleuren, van geel naar oranje, bruin en zwart. Ze kunnen strepen en vlekken hebben in een karakteristiek patroon. Ze wegen tot 150 kg. Hun lichaamslengte is tot 2m, zaś długość ogona do 90cm. Ze kunnen over bomen lopen, ze rusten op hen, soms, terwijl ze hun paden inkorten, springen ze tussen bomen. Ze bewonen het struikgewas van de jungle, ook daar maken de vrouwtjes hun nest, kleine jaguars grootbrengen.