Edelherten en reeën

Edelherten en reeën

Herten en reeën zijn een echt ornament van Poolse bossen. Reeën zijn extreem netjes, en de herten zijn waardig. Ze hebben prachtige herten, grote ogen en dun, slanke benen. De herten daarentegen lopen trots en veerkrachtig door het bos. Zadziwiają wszystkich potężnym porożem. Elk jaar verliest het hert in februari zijn gewei en herhaalt de groeicyclus zich. In de zomer heeft hij al nieuwe, elk jaar meer en meer. Alle herten zijn herkauwers. Het zijn herbivoren. Kleine herten en reeën hebben kleine vlekjes op hun rug. Zmienia się też ubarwienie dorosłych jeleni. In de zomer hebben alle dieren een rode of bruine vachtkleur, die in de winter grijs wordt. Volwassen herten vechten voor vrouwtjes in de herfst, hiervoor gebruiken ze hun gewei. In het dagelijks leven maakt het gewei het voor een volwassen mannetje moeilijk om zich tussen bomen en struiken in het bos te bewegen. Ze moeten constant voorzichtig zijn, om ze niet op boomtakken te vangen, en het is nogal een kunst in een dicht bos, waarin ze leven.