Eekhoorn

Eekhoorn

Het kenmerk van eekhoorns is lang, pluizige staart, die meestal meet 20cm. De vacht van de eekhoorns is rood, en in de winter wordt het dikker en grijzer. Zijn oren zijn versierd met plukjes haar. Zamieszkuje lasy i parki. De woning van de eekhoorn is de holte van oude bomen. Wiewiórki żywią się orzechami, eikels, zaden, knoppen van bomen, paddestoelen, aardbeien. Robią zapasy na zimę. Chipmunks zijn leuk, leuk, huisdieren. W Polsce objęte są ochroną.