Mezei nyúl

Mezei nyúl

A nyulak a világ minden táján élnek, és minden környezetben élnek. Ők növényevők. Fűt esznek, fiatal hajtások, levelek, a fák kérge, stb. Szokatlan emésztőrendszerük van. Kétféle ürüléket termelnek: puha, a vakbélből származó nyálka veszi körül, amelyeket újra és keményen esznek és feldolgoznak, amelyek haszontalanul maradnak. A mezei mezei nyulak nagyon sivár állatok és teljesen védtelenek. Natura jednak im pomogła. Szokatlanul erős lábaik és hátsó lábaik vannak, amelyek a veszély pillanatában akár 80 km/h sebességre is képesek futni. 6 m hosszra és 2 m magasságra is tudnak ugrani. Mają wykształcony doskonale słuch i węch. Nem odúkban élnek, azt hiszem, hogy elfoglalják a nyúl által hagyott üres üreget. A nyúl otthona egy fűből készült, ágak közé rejtett fészek. Napközben a nőstények a fészekben hagyják kicsinyeiket, és egyedül utaznak élelmet keresni. A kicsik ekkor teljesen védtelenek. Hazatérésük után az anyák teljes mértékben a kicsik gondozásának szentelik magukat.