Sas

Sas

A sasok hatalmas és impozáns ragadozó madarak. A lengyel hegyekben és Mazuriában élnek. -tól mérnek 3 do 6kg. A szárnyfesztávolság meghaladja a 2 métert. Szarvasborjakkal táplálkoznak, mormoták, egerek, madarak, hal. Könnyen felismerhetők menet közben, gdyż ich a repülés fenséges lub zawieszone w powietrzu szukają zdobyczy.