Hattyú

Hattyú

A hattyúk vízimadarak. Hófehér tollazat jellemzi őket. A legnépszerűbb hattyú a bütykös hattyú. Ma czerwony dziób z czarnym wyrostkiem. Súlya eléri a 22 kg-ot. Szárnyfesztávolsága meghaladja a 2 métert. Jest bardzo ciężkim ptakiem. Ahhoz, hogy repüljön, fel kell gyorsítania a vizet (felszáll, mint egy repülőgép). Ląduje też wyłącznie na wodzie. Az állóvizek zúgásában a hím és a nőstény 2 m átmérőjű fészket rak. A hattyúk egy életen át párosodnak. Együtt vigyáznak a fiatalokra. Csigát esznek, kis hal, roślinami wodnymi. Gyorsan kötődnek az emberekhez, és szívesen veszik segítségüket táplálkozás formájában.