Kakukk

Kakukk

A kakukk név innen származik, że a kakukk nem kotlik a fiókáit a fészkükben, hanem odadobja őket más madarakhoz. Délután csinálják, amikor a madárfészkeket elhagyják a madarak, amely kirepült élelemért. Wcześniej csőre megdobja a madártojást, kié az aljzat, hogy eltöröljék a kakukkokat. A született kakukkcsibe csupasz, bőre élénkvörös színű. De kakukk, hogy vak kidobja a megmaradt tojásokat és fiókákat a fészekből. Ő maga eszi fel az örökbefogadó anyja által hozott ételt. De kakukk, hogy ő a többi madár ellensége, van emberbarát. Megeszi a kártevőket, mint például a szőrös hernyók, amelyeket a hajcsípés miatt más élőlények nem esznek meg. A kakukk védelem alatt áll. Nagyon félénk madár, nehezen látható a környezetben. Színe szürke, erdőkben lakik, kertek, parkok. A nagyszámú rovar miatt kedveli a tavakat, tavakat. Fiatal kakukk już w lipcu odlatują do Afryki.