Kenguru

Kenguru

A kenguruk az erszényes állatok rendjébe tartoznak. Főleg Ausztrália száraz területein élnek. Mogą być bardzo duże. A legnagyobb kengurufaj eléri a 2 méteres magasságot. A kengurunak kicsi feje van, nyúl fejére emlékeztető, két kis mellső láb és két erős és erős hátsó láb. A farok egy extra láb. Erős és húsos. Pomaga w skakaniu. A kenguru magasra ugrik - akár 3 m-re és akár 12 m-re is. A legfontosabb tulajdonság, amely megkülönbözteti a kengurukat a többi állattól, a táska, amelyben kengurubébiüket viselik. A kis kagurák általában több mint hat hónapig ülnek a táskában, aztán kimennek, de bármikor beugorhatnak a táskába. A kenguruk növényeket esznek, néha rovarokat is esznek. Nyájokban élnek harmóniában másokkal.