Jaguár

Jaguár

A jaguárok is a nagymacskák családjába tartoznak. Amint azt könnyű kitalálni, ragadozók. Közép- és Dél-Amerikában élnek. Od Meksyku aż po Argentynę. Főleg halat esznek, mert nagyon jó úszók. Na lądzie żywią się zwierzętami zamieszkującymi dżunglę. A teknősöket is szeretik. Rendkívül eltérő színűek, sárgától narancssárgáig, barna és fekete. Jellegzetes mintázatú csíkok és foltok lehetnek rajtuk. Súlyuk eléri a 150 kg-ot. Testhosszuk eléri a 2 métert, zaś długość ogona do 90cm. Tudnak járni a fákon, rájuk pihennek, időnként útjaikat lerövidítve fák közé ugrálnak. A dzsungel sűrűjében laknak, ott is fészket raknak a nőstények, kis jaguárokat nevelni.