barna medve

barna medve

Barnamedve él a hegyeinkben. Ez egy óriási ragadozó emlős. Hatalmas törzse és rövid, masszív négy mancsa van, amelyek hatalmas karmokban végződnek. A medve mindenevő, de legszívesebben növényeket eszik, halmadarak. Mindenki tudja, że ulubionym pokarmem niedźwiedzia jest miód. Mézet keresve tud fára mászni, és a karmaival mézet szed a kaptárból. Potrafi szybko biegać i pływać. A kis medvék szívesen játszanak. A medve otthona az odú. Egy öreg fa barlangjában lévő gödör néha odú. A medve fűvel borítja be az odú belsejét, levelek, gallyak. Télen az odúban alszik. Lefekvés előtt sokat kell ennie, hogy tavaszra érjen. Éberen alszik és néha, amikor enyhe a tél, felkel. A medve magányos, egyedül él.