siili

siili

Siili on nisäkäs. Sen selkää peittävät ruskeat ja valkoiset piikit. Dorosłe jeże mają około 16tys. piikit i ważą od 0,5 noin 2 kg asti. Mittaa alkaen 20 jopa 30 cm. Niiden häntä on 5 cm pitkä. Ne ruokkivat kasveja, munat, lierot, grubs, hiiret, hedelmää … jatka lukemista

Orava

Orava

Oravien tunnusmerkki on pitkä, pörröinen häntä, joka on yleensä 20 cm. Oravien turkki on punainen, ja talvella siitä tulee paksumpaa ja harmaampaa. Sen korvat on koristeltu karvatupilla. Zamieszkuje lasy i parki. Oravan asuinpaikka on vanhojen puiden ontto. Wiewiórki żywią się orzechami, tammenterhot, siemenet, puiden silmut, sieniä, mansikoita. Robiąjatka lukemista

Mooli

Mooli

Kret to mały ssak żyjący pod ziemią. Hän ei voi jäädä maan pinnalle, koska hän on sokea ja kömpelö. Jego mocne łapy przystosowały się do drążenia korytarzy podziemnych. Se on lihansyöjä. Syö lieroja, hyönteisten toukat, etanat, sammakot. Jest samotnikiem i nie lubi towarzystwa innych kretów. Kiedy podczas drążenia podziemnych korytarzy dwa jatka lukemista

Bat

Bat

Lepakot kuuluvat ssaków latających. Lepakon ominaisuus on sen suuret siivet, joita ympäröi kalvo, antaa hänelle mahdollisuuden lentää. Näiden siipien luuranko on erittäin kevyt, mikä helpottaa myös liikkumista. Lepakoita on monia lajeja. Lepakkolla on suuret korvat, które jak sterowniki kierują lotem. Nietoperze mają wykształcony w mózgu zmysł pamięci jatka lukemista

Punahirvi ja kauri

Punahirvi ja kauri

Hirvet ja kauriit ovat Puolan metsien todellinen koriste. Metsät ovat erittäin siistejä, ja peurat ovat arvokkaita. Heillä on kauniita peuroja, suuret silmät ja laiha, hoikat jalat. Peurot sen sijaan kävelevät metsässä ylpeänä ja kimmoisasti. Zadziwiają wszystkich potężnym porożem. Jeleń co roku gubi poroże w lutym i cykl narastania powtarza jatka lukemista

ruskea karhu

ruskea karhu

Vuorillamme asuu ruskea karhu. Se on jättimäinen saalistusnisäkäs. Sillä on valtava vartalo ja lyhyet, massiiviset neljä tassua, jotka päättyvät valtaviin kynsiin. Karhu on kaikkiruokainen, mutta syö kasveja mielellään, kalalintuja. Kaikki tietävät, że ulubionym pokarmem niedźwiedzia jest miód. W poszukiwaniu miodu potrafi wspinać się na drzewa i jatka lukemista