Szympans

Szympans

Simpanssit kuuluvat apinalajeihin. He asuvat Afrikassa. Urokset ovat suurempia kuin naaraat ja saavuttavat yli 1 metrin korkeuden. Ja ne painavat jopa noin 60 kg. He ovat kaikkiruokaisia. Ne ruokkivat kasveja, hedelmää, mutta he voivat syödä myös pienempiä eläimiä. He elävät maan päällä, ja he viettävät yönsä puissa, nukkumassa erityisesti rakennetuissa oksista tehdyissä pesissä. He asuvat ryhmissä. Lauma voi laskea aina 80 yksilöitä. Lauman sisällä syntyy ystävyyssuhteita yksilöiden välille. Polegają ona na wzajemnym oczyszczaniu własnych futer ze szkodników. Nämä suhteet vahvistuvat, että riitojen aikana lauman muiden yksilöiden kanssa apinan ystävä puolustaa sitä aina. Ystävyyssuhteet voivat olla samaa sukupuolta. Ystävyyden nimissä he eivät epäröi edes puolustaa ystäväänsä, joka sekaisin lauman johtajan kanssa.