Strutsi

Strutsi

Strutsit kuuluvat juoksulintujen perheeseen. He eivät osaa lentää, mutta juoksijat ovat loistavia. Mają do tego celu przystosowane mocne nogi składające się z dwóch palców. Yksi sormi on erittäin suuri, mehevä, toinen pienempi. Ne voivat muistuttaa kaviota. Strutsit elävät lämpimässä ilmastossa: Afrikka, Australia, Etelä-Amerikka. Ne on jaettu lajeihin: afrikkalainen strutsi, Emu (Australia), Kazuar (Etelä-Amerikka) sisällä. Ne ovat erittäin vahvoja lintuja. Vaaroja vastaan ​​mm.. ze strony tygrysa he pelastavat itsensä pakenemalla. Potrafią bardzo szybko biegać nawet do 85km/h, małe miesięczne strusie biegają z szybkością 60km/h. W razie konieczności mogą bronić się też voimakkaita potkuja. Strutsi kazuar jest bardzo ihmisille vaarallisia. Jälkeläistään hoitaessaan hän voi hyökätä ihmisen kimppuun. Ma 3 cm pitkät kynnet, jolla hän repii ruumiin osiin. Tiedossa on paikallisten aikuisten ja lasten kuolemantapauksia kasuaarin tapaamisen seurauksena. Strutseilla on erittäin akuutit aistit. Afrikkalainen strutsi tunnistaa nopeasti vihollisen ja varoittaa siten muita laitumilla ruokkivia eläimiä. Strutsit ovat kasvinsyöjiä.