Pingviini

Pingviini

Pingviinit elävät Etelämantereella, samoin kuin perusteet, missä kylmät merivirrat saavuttavat, siis mantereiden eteläisimmät osat: Afrikka, Ameryka Południowa i Wyspy Galapagos. Pingviinit ovat lentokyvyttömiä lintuja, kuitenkin erittäin hyvin sopeutunut pakkasisiin ilmastoihin. Niiden kehon pinta on peitetty höyheniä ja rasvaa. Skrzydła stały się doskonałymi wiosłami, ja tassujen kuljettajat. Pingviinit syövät kalaa. He asuvat ryhmissä. He rakentavat pesänsä rantaan, pinoamalla niitä kivillä. Są różne gatunki pingwinów. Tunnetuimmat ja suurimmat ovat keisaripingviinit ja Adelie-pingviinit.