Orava

Orava

Oravien tunnusmerkki on pitkä, pörröinen häntä, joka on yleensä 20 cm. Oravien turkki on punainen, ja talvella siitä tulee paksumpaa ja harmaampaa. Sen korvat on koristeltu karvatupilla. Zamieszkuje lasy i parki. Oravan asuinpaikka on vanhojen puiden ontto. Wiewiórki żywią się orzechami, tammenterhot, siemenet, puiden silmut, sieniä, mansikoita. Robią zapasy na zimę. Maaoravat ovat mukavia, kiva, lemmikkejä. W Polsce objęte są ochroną.