Stork

Stork

Haikarat ovat epätavallisia lintuja. Ne kuuluvat kahlaajalintujen ryhmään. Heidän jalkansa ovat pitkät tähän sopeutuneet ja heidän sormensa on hieman peitetty pienellä kalvolla. Haikarat ovat vahvoja lintuja. Ne painavat alkaen 2 paina 5kg. Rozpiętość skrzydeł dochodzi do 2m. Ne voivat kulkea suuria maa-alueita. He tulevat aina takaisin maalle keväällä, maaliskuussa tarkalleen. Ensin urokset tulevat maahan, kunnostaa pesiä, jotka koostuvat oksista. Gniazdo bocianów jest tak duże, että sen rakoihin asettuu usein muita pieniä lintuja. Haikaran munat ovat valkoisia. Vanhemmat suojelevat munia ja poikasia hyvin. Ne suojaavat niitä auringolta siipillään, he juovat nokkaan tuomaa vettä ja ruokkivat. Haikarat ruokkivat sammakoita, pasikonikami, hiiret, kretami, a także małymi zajączkami. Uskomusten mukaan, haikarat ovat lintuja, jotka tuovat onnea.