Goryl

Goryl

Gorillat ovat apinoita, ehdottomasti isompi kuin ihminen. Samce mogą mierzyć do 2m i ważyć 250kg. Gorillat elävät Keski-Afrikassa, niillä on musta turkkiväri, ne ruokkivat kasveja. Naaraat rakentavat pesiä puiden alemmille oksille. Nuoret urokset voivat myös kiivetä puihin, aikuiset urokset sen sijaan liikkuvat vain maassa. Aikuinen uros tarkkailee ja hoitaa koko laumaa. Kaikki gorillat elävät ystävyydessä. He eivät taistele keskenään asemasta ryhmässä, gdyż wszyscy mają poczucie hierarchii wartości. Nuoremmat väistyvät aina vanhemmille.