Struds

Struds

Strudse tilhører familien af ​​løbende fugle. De kan ikke flyve, men løberne er fremragende. Mają do tego celu przystosowane mocne nogi składające się z dwóch palców. En finger er meget stor, kødfulde, den anden mindre. De kan ligne en hov. Strudse lever i varme klimaer: Afrika, Australien, Sydamerika. De er opdelt i arter: afrikansk struds, Emu (Australien), Kazuar (Sydamerika) inde. De er meget stærke fugle. Mod farerne ved f.eks.. ze strony tygrysa de redder sig selv ved at stikke af. Potrafią bardzo szybko biegać nawet do 85km/t, małe miesięczne strusie biegają z szybkością 60km/t. W razie konieczności mogą bronić się też stærke spark. Struds kazuar jest bardzo farligt for mennesker. I den periode, hvor hun plejer sit afkom, kan hun angribe et menneske. Ma lange 3 cm kløer, hvormed han river kroppen fra hinanden. Der er kendte tilfælde af lokale voksnes og børns død som følge af et møde med kasuaren. Strudse har meget akutte sanser. Den afrikanske struds fornemmer hurtigt fjenden og advarer dermed andre dyr, der fodrer på græsgange. Strudse er planteædere.