Pindsvin

Pindsvin

Pindsvinet er et pattedyr. Dens ryg er dækket af brune og hvide rygsøjler. Dorosłe jeże mają około 16tys. pigge i ważą od 0,5 op til omkring 2 kg. Mål fra 20 op til 30 cm. Deres hale er 5 cm lang. De lever af planter, æg, regnorme, larver, mus, frugt og frøer. Zamieszkują ogrody, parker og skove. De lever op til en højde på 2000m. Swoje legowiska wyścielają pachnącymi liśćmi i trawą. Pindsvin falder i søvn fra november til marts. De vågner i april. Deres krop er så en fjerdedel af deres kropsvægt lettere. De laver ikke specielle lagre til vinteren, kun ved sengetid spiser de rigtig godt. Babypindsvin har ikke torne ved fødslen. Po 36 I løbet af livets timer udvikler det lille pindsvin bløde rygsøjler, które stają się twardsze dopiero po kilku dniach. Pindsvinets fjender er ræve, ulve og hunde. Pindsvinet beskytter sig selv mod angribere ved at krølle sig sammen til en bold, gdyż ostre kolce odstraszają przeciwnika. Pindsvinet er et kæledyr, som er let at tæmme. Podobnie jak kot poluje na myszy. Det kan også være et lidt støjende kæledyr i en lejlighed, fordi at gå højlydt stamper hans fødder.