Flodhest

Flodhest

Flodheste er kæmpe pattedyr, tilhørende den griseformede. De bor i Afrika, Nilbassinet. Den største af dem måler op til 5m i længden og vejer over 3500 kg. Kształt ich ciała jest beczkowaty. Kroppen er dækket af et tykt lag slim til forsvar mod solen og afkøling i vandet, som får en rødlig farve. Den spiser planter. W ciągu dnia spiser 40 kg græs. Om dagen bliver den i vandet, og om natten rejser den til de omkringliggende savanner på jagt efter græs. Flodheste lever i flok. Hannerne kæmper om dominans i flokken.