Klokan

Klokan

Klokani patří do řádu vačnatců. Žijí především v suchých oblastech Austrálie. Mogą być bardzo duże. Největší druh klokanů dosahuje výšky 2 m. Klokan má malou hlavu, připomínající hlavu zajíce, dvě malé přední nohy a dvě silné a silné zadní nohy. Ocas je další noha. Je silný a masitý. Pomaga w skakaniu. Klokan skáče vysoko - až 3m a až 12m na délku. Nejdůležitější vlastností, která klokany odlišuje od ostatních zvířat, je taška, ve kterém nosí své klokaní mládě. Malé kagury obvykle sedí v pytli déle než šest měsíců, pak jdou ven, ale mohou kdykoli skočit do tašky. Klokani jedí rostliny, někdy jedí i hmyz. Žijí v hejnech v souladu s ostatními.