Jezevec

Jezevec

Jezevci jsou díky svému vzhledu jedním z nejznámějších savců na světě. Vedou noční způsob života. Den tráví ve svých norách. Zamieszkują Europę i Azję. Někteří z jezevců kopírují nory v prostředí, kde žijí lidé. Pro tento účel si vybírají parky, odpadkové koše a používat potraviny, kterými je lidé krmí. Borsuki żyjące w lasach z pokolenia na pokolenie rozšiřují své chodby a rozšiřují nory. Jezevci jsou všežravci. Jedí rostliny, houby, a také žížaly, myši, navíjení, malí zajíčci, nebo ježci, které jsou stočeny do klubíčka. Jezevcům se dobře daří s predátory. Mají silné, silné čelisti nasazené na protáhlé hlavě. Borsuki potrafią mocno ugryźć przeciwnika. K obraně jim pomáhají i silné drápy, který se vyvinul v důsledku kopání podzemních nor.