Jaguár

Jaguár

Do rodiny velkých koček patří také jaguáři. Jak je snadné uhodnout, jsou to predátoři. Žijí ve Střední a Jižní Americe. Od Meksyku aż po Argentynę. Jedí hlavně ryby, protože jsou velmi dobří plavci. Na lądzie żywią się zwierzętami zamieszkującymi dżunglę. Také mají rádi želvy. Mají extrémně odlišné barvy, od žluté po oranžovou, hnědé a černé. Mohou mít pruhy a skvrny v charakteristickém vzoru. Váží až 150 kg. Délka jejich těla je až 2 m, zaś długość ogona do 90cm. Mohou chodit po stromech, odpočívají na nich, někdy, zkracujíce si cestu, skáčou mezi stromy. Obývají houštiny džungle, i tam si samičky staví hnízda, chovat malé jaguáry.